Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Вівторок, 19.03.2024, 07:38
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 29 » «МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ У ПЕДАГОГІЧНІЙ ТА ЛІТЕРАТУРНІЙ СПАДЩИНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО»
17:31
«МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ У ПЕДАГОГІЧНІЙ ТА ЛІТЕРАТУРНІЙ СПАДЩИНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО»

  "Доб­рота й ще раз доброта — це найтонші й

 наймогутніші корінці, що живлять

 дерево дитячої радос­ті".

(В.Сухомлинський)

          23 листопада 2016 року у ДНЗ №6 «Зіронька» проведений семінар-практикум вихователів старших груп ДНЗ міста з проблеми впровадження педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського.

         Завідувач Поліщук С.В. привітала учасників та гостей міста. Девізом роботи закладу є вислів: «Виховувати серцем, через серце, для серця», адже найкращі людські почуття – любов, дружба, взаємоповага, доброзичливість, відвертість – йдуть від серця. Світлана Василівна розповіла про впровадження спадщини В. Сухомлинського в практику освітньо-виховної роботи з дошкільниками. Вже більше 10 років вихователь Головченко Л.М. керується системою поглядів видатного педагога щодо формування особливого світу дитинства – світу добра, людяності, співчуття, справедливості, любові.

         Використання спадщини В.О.Сухомлинського  поширюють педагоги Дащук Г.І., Шишкіна Л.В., Войтенко М.С., Бондарчук В.В. Педагогами зібрано матеріал з теми, розроблено планування роботи впровадження літературної спадщини у роботу з дітьми. Співпрацюють педагоги із батьками. Підготовлені виставки художніх робіт за творами В.О.Сухомлинського.

          Головченко  Л.М. поділилася своїм досвідом роботи, акцентувала увагу на основних положеннях гуманно-особистісного підходу до дитини.

         До уваги учасників семінару було запропоновано перегляд інтегрованого заняття «Я і ти-сіємо зерна доброти» з елементами мюзиклу за казкою  «Бджілка і гарбузова квітка» в старшій групі вихователями Головченко Л.М. та Войтенко М.С., музичним керівником Батюк Г.Д.

           Учасники семінару були захоплені творчістю, артистизмом дітей під час театралізованого дійства;  вдало підібраним музичним супроводом, виконанням ролей, вокальних творів, ритмічним малюнком танців.

         Шишкіна Л.В.  розкрила правила та норми моральності великого педагога. Разом з усіма учасниками виготовили  «ангела доброти».

          Богатир Л.В. розкрила основні форми та методи організації навчально-виховної роботи з упровадження ідей Василя Сухомлинського в освітній процес дошкільного закладу.

       Учасники семінару мали можливість переглянути представлені на виставці  картини з пластиліну вихователя Бондарчук В.В., дидактичні ігри, посібники, малюнки за творами,  презентації казок В.О.Сухомлинського.

       Гостей вразила виставка робіт дітей та батьків «Моя Україна – Батьківщина єдина».

       Кожен учасник семінару-практикуму під час аналізу роботи та обговорення мав можливість поділитися власним педагогічним досвідом з колегами.

         Методист управління освіти Черниш О.М. підвела підсумок роботи семінару-практикуму. Зауважила, що дороговказом для дорослих, завдання яких — спрямувати дитину на шлях Добра, можуть ста­ти такі слова В.Сухомлинського:"... я твердо вірю в те, що виховати дитину можна насамперед ласкою, довірою, добром".

                                                                                                       Богатир Л.В., вихователь-методист

Переглядів: 499 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024