Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
П`ятниця, 29.03.2024, 00:56
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 20 » Засідання методичного об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста
11:27
Засідання методичного об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста

 

«В дитинстві ти відкриєш материк,

котрий назветься потім – Батьківщина»

Л. Костенко

На сучасному етапі духовного відродження нашої країни все більшої ваги набуває проблема формування у дітей дошкільного віку  почуття любові до Батьківщини. Недарма говорять, що нація народжується біля дитячої колиски, адже в житті все починається з дитинства, і від правильного виховання дітей залежить майбутнє нашого народу.

Саме тому на базі ДНЗ № 7 «Золотий ключик» було проведено засідання методичного об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів міста на тему: «Формування основ патріотичного виховання  дітей дошкільного віку засобами  музичної діяльності».

Провідною ідеєю засідання було розкрити питання, як виховати справжнього патріота своєї держави засобами музики.

    Засідання розпочалося з екскурсії до народознавчого міні-музею «Бабусина світлиця». Народознавчий   музей в дошкільному навчальному закладі – це центр формування в дітей глибокої духовності, високих морально-етичних почуттів, нерозривного зв’язку та єдності минулого та сучасного. Саме тут проходять заняття, проводяться народознавчі дійства, родинні свята, посиденьки, фольклорні обряди, конкурси народної та колискової пісні. Це дієвий та діючий центр формування у дітей  любові до культурної спадщини свого народу.

    Проведена Соловйовою В. В. ділова гра на тему «Шляхи, засоби та методи патріотичного виховання дітей дошкільного віку», показала готовність педагогів до впровадження завдань Концепції національно-патріотичного виховання  та формування у дітей любові до рідного краю,  почуття власної гідності, як представників свого народу. Разом з тим, в ході ділової гри, музичний керівник Соловйова В.В. поділилася досвідом організації національно-патріотичного виховання засобами пісень-казок, забавлянок, народних ігор, пісень патріотичного спрямування та ін. Музичні керівники міста мали змогу переглянути відео сюжети народної гри «Йде по вулиці Микита», патріотичного танцю «Козачата» та хореографічної постановки «Україна – це ми». Особлива увага була приділена методиці проведенню занять та різних форм музичної діяльності за програмою розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля».

    Практичний психолог Савчук К.П. розкрила у своїй доповіді  емоційно-психологічний вплив колискової пісні на формування патріотичної свідомості  особистості дитини, адже колискова – це перша пісня, яку дитина чує від найближчої і найдорожчої для неї  людини – її матері. Саме під впливом колискових пісень у дитини виховується любов до природи, Батьківщини, повага до старших. Поки діти чують колискову від своїх матерів, народ має надію і надалі зберегти свою ідентичність.

    Фінальним акордом методичного засідання стало проведення майстер-класу із виготовлення ляльки-мотанки, який провела вихователь Тащук Т. М. Адже іграшки – це найдорожче, що є в дитини і найулюбленішою для дітей нашого закладу  стала лялька-мотанка, яка є частою гостею на музичних заняттях. Лялька-мотанка завжди була оберегом нашого народу.  Наспівуючи пісні на родинну тематику учасники зібрання власними руками виготовили ляльку Берегиню, яка, я впевнена, вбереже нас та нашу країну від усього злого та подарує віру  у майбутнє.

 

Голова методичного об’єднанння

Соловйова В. В.

Музичний керівник ДНЗ № 7

«Золотий ключик»

Переглядів: 399 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024