Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Субота, 20.04.2024, 00:27
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

28 березня у 42 Гарнізонному Будинку офіцерів пройшов огляд учнівської художньої самодіяльності навчальних закладів м. Старокостянтинова на тему «Від роду до народу, від народу – до нації».

Протягом заходу працювали 3 майданчика : театральний, мистецький та концертний.

На театральному майданчику були представлені вистава М.Левицького «У суді» у виконанні театральної студії «Подоляни» Старокостянтинівського НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України С. Михайловича Бондарчука (кер. Марчук Т.Ф.), лялькова вистава «Легенда про квіти» , яку продемонстрував ляльковий театр МЦДЮТ(кер. Старкова І.Б., Севернюк В.О.), читці Задорожна Альона (ЗОШ І-ІІІ ст. №4, кер. Поліщук Л.М.) та Ковальська Андріана (ліцей ім. М.С.Рудяка, кер. Карпова Ю.Б.) представили журі вірші патріотичної тематики.

На мистецькому майданчику глядачі мали змогу оглянути виставку кращих робіт декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва вихованців ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Додав: amawa | Дата: 03.04.2017 | Коментарі (0)

  31 березня 2017 року на базі Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 8 відбувся семінар-тренінг для учителів англійської мови на тему: "Сучасні прийоми активізації пізнавальної діяльності та оволодіння учнями середньої школи комунікативними компетенціями на уроці англійської мови", у якому взяли участь 30 учителів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Тренінг ініціювала і провела старший методист Міжнародного освітньо-методичного центру DINTERNAL-BOOK наша землячка Олена Міходуй.

Упродовж двох годин учителі активно працювали, виконуючи практичні завдання, запропоновані тренером.

Учасники семінару-тренінгу щиро вдячні Олені Іванівні за співпрацю та цікаві методичні прийоми активізації оволодіння учнями комунікативними компетенціями.

      ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: amawa | Дата: 03.04.2017 | Коментарі (0)

17 березня 2017року у м. Хмельницькому проводилися змагання з баскетболу 3х3  серед  юнаків та дівчат в залік Спартакіади школярів 2017 року. В змаганях брали участь 4 команди школярів від міста Старокостянтинова. Команда дівчат 2000-2002р.н.  зайняла ІІІ місце. Вітаємо призерів змагань: учнів ЗОШ№7 (Суху Анастасію, Зуєву Інну, Ярмолюк Ірину, Фурман Яну) та  вчителя  фізичної культури  ЗОШ №7 Щербатюка Степана Степановича.

Переглядів: 435 | Додав: amawa | Дата: 24.03.2017 | Коментарі (0)

З 14 до 17 березня 2017 р. у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді пройшов фінал ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик».

Під час першого етапу конкурсу організаторами були отримані тематичні науково-дослідницькі робіти. Науковці кафедри селекції та генетики агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України детально ознайомились з представленими матеріалами, вивчили експериментальну частину досліджень.

Таким чином, за результатами заочного туру, було відібрано 28 кращих проектів з різних куточків України, автори яких були запрошені на очний етап.

На очний етап конкурсу була запрошена Коломієць Юлія Миколаївна, учениця 21 групи Старокостянтинівського ліцею імені Михайла Семеновича Рудяка, з науково-дослідницькою роботою: «Селекційна оцінка вітчизняних та зарубіжних сортів суниці на високу продуктивність та стійкість до грибних хвороб» (керівник Прадун Тетяна Петрівна).

Протягом чотирьох днів учасники конкурсу виконували контрольні завдання та захищали свої науково-дослідницькі роботи.

Коломієць Юлія вийшла у фінал та посіла ІІІ місце. Її запрошено для участі у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який відбудеться у квітні 2017 року.

Вітаємо Юлію та бажаємо нових перемог!

... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: amawa | Дата: 23.03.2017 | Коментарі (0)

17 – 18 березня 2017 року в Старокостянтинівському НВК «Спеціалізована школа І ст., гімназія» імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука відбулися чергові фізичні читання, присвячені пам’яті вчителя-Героя, ім’я якого носить заклад.

Відкритий освітній форум учителів природничих дисциплін був зініційований колишніми однокурсниками Сергія Михайловича, а нині відомими успішними людьми – науковцями, працівниками департаменту, керівниками освітніх закладів. Ініціатива була підтримана Національним центром «Мала академія наук України», департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА, управлінням освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, а також Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація вчителів фізики «Шлях освіти – ХХІ».

Відкритий освітній форум, що став уже традиційним, носить ім’я Сергія Михайловича Бондарчука не випадково. Адже Сергій Михайлович не тільки надзвичайно любив свій предмет, але й був творчим, ініціативним учителем, невтомним у пошуку нових підходів до викладання предмета, постійно підвищував свою педагогічну майстерність. Отож продовження його с ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: amawa | Дата: 22.03.2017 | Коментарі (0)

16 березня 2017 року на базі Старокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся обласний семінар голів методичних об’єднань заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи з теми «Формування системи науково-методичної роботи навчального закладу в умовах трансформації навчального процесу».Основним завданням семінару було здійснення обміну досвідом з питань підготовки учителя до роботи за концепцією нової української школи.

Про освіту Старокостянтинова: реалії сьогодення та перспективи розвитку, виступив Пасічник Анатолій Панасович, начальник управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

Гудзь Надія Василівна, директор Старокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, презентувала навчальний заклад.

доповіддю «Науково-методичний супровід професійної діяльності педагогічних працівників» виступила Кошка Оксана Анатоліївна, завідувач НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО.

Буймістер Леонід ... Читати далі »

Переглядів: 487 | Додав: amawa | Дата: 20.03.2017 | Коментарі (0)

15 березня 2017 року на базі НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука та ліцею імені Михайла Семеновича Рудяка м. Старокостянтинова відбулося заняття «Творчої майстерні молодого вчителя».

Про розвиток та перспективи освіти м. Старокостянтинова розповів Пасічник Анатолій Панасович, начальник управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

Горбаток Тетяна Степанівна, заступник директора з навчально-виховної роботи у початковій школі НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука та Онсович Алла Леонідівна, заступник директора з навчально-виховної роботи у початковій школі ліцею імені Михайла Семеновича Рудяка, презентували роботу кафедри початкового навчання у даних закладах.

Міні-тренінг «Сучасний урок. Який він? Самоаналіз уроку» провела Гілюк Світлана Анатоліївна, вчитель початкових класів ліцею імені Михайла Семеновича Рудяка.

Про роботу з обдарованими дітьми, уроки варіативної складової, заняття лялькового театру та роботу з батьками учасникам «Творчої майстерні молодо ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: amawa | Дата: 20.03.2017 | Коментарі (0)

Інформуємо Вас, що з 1 квітня поточного року сайт Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді буде працювати за адресою (http://hoctm.km.ua).

Переглядів: 396 | Додав: amawa | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ ЖІНКИ!

Сердечно вітаємо Вас із найпрекраснішим святом весни – 8 Березня!

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, добра й достатку, творчих звершень та благополуччя!
Нехай у Вашому домі завжди панує взаєморозуміння та злагода, а у цей день для Вас лунають найтепліші слова і зізнання у коханні. Будьте щасливі і завжди посміхайтеся, оскільки усмішка щасливої жінки варта цілого світу.

Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!

 

З повагою:

начальник управління освіти                                                                      Пасічник А.П.

 

голова міської профс ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: amawa | Дата: 06.03.2017 | Коментарі (0)

3 березня на базі Старокостянтинівської школи І – ІІІ ступенів №8 відбулися заняття майстер – класів для вчителів української мови та літератури.  Педагоги школи під девізом « Я роблю це так» продемонстрували активні форми роботи, об’єднавши учасників майстер – класів у групи. Цікаво було відчути себе в ролі учнів під час виконання різнорівневих завдань, тренінгових форм роботи,  створення скрайбінг – презентацій. Творчо  організували  майстер – класи  та водночас поділилися досвідом роботи знані в місті педагоги: Якимчук Тетяна Володимирівна, Лісова Ірина Миколаївна, Прудка Олена Миколаївна. Ще однією приємністю потішив заклад: творчою зустріччю із письменницею Оксаною Радушинською та презентацією її нової книжки «…Коли сонце було стозрячим. Амулет волхва».  Теплий та невимушений тон розмові задала директор школи Скрижевська Тетяна Михайлівна, яка поділилася враженнями і від прочитаної книжки, і від давньої дружби із авторкою. Учасники зустрічі мала змогу придбати новий роман із автографом Оксани Радушинської.

 Щиро дякуємо організаторам заходу, зичимо успіхів і творчого натхнення.

... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: amawa | Дата: 06.03.2017 | Коментарі (0)

Мисечка Артемія, учня 11 класу- ІІ місце,учитель  Андрієнко Н.О.

Білика Олексія, учня 11 класу-ІІІ місце, учитель Андрієнко  Н.О.

Переглядів: 413 | Додав: amawa | Дата: 28.02.2017 | Коментарі (0)

24 лютого 2017 року на базі загальноосвітньої школи №7 відбулася колегія управління освіти за участі керівників загальноосвітніх, позашкільних та дошкільних навчальних закладів під головуванням начальника управління – А.П. Пасічника.

Згідно з планом роботи управління освіти до порядку денного засідання були включені наступні питання:

  1. Про роботу управління освіти, закладів освіти міста щодо профілактики злочинності та правопорушень серед неповнолітніх.
  2. Про роботу із зверненнями громадян у 20016 році.
  3. Про використання інноваційних технологій під час освітнього процесу у дошкільних навчальних закладах міста.
  4. Про підсумки контролю щодо організації харчування у закладах освіти міста.

Основними доповідачами виступили: Горбач О.В. – спеціаліст управління освіти; Свердлюк Н.Ф. — спеціаліст з питань кадрової роботи, спеціаліст управління освіти; Драчук А.В. — завідувач ММК; Лавренюк О.М. – заступник начальника управління освіти. У роботі колегії взяла участь заступник міського голови Бондарчук Т.В.

Підбив підсумки колегії начальник управління освіти А.П. Пасічник, наголосивши на основних заходах щодо організованого харчування у закладах освіти та профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

 

... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: amawa | Дата: 28.02.2017 | Коментарі (0)

22.02.2017р. на базі дошкільного навчального закладу № 8 «Калинонька» відбувся міський майстер–клас вихователів вищої кваліфікаційної категорії на тему «Обличчям до батьків».

Лановчук Наталя Василівна, вихователь ДНЗ №8 «Калинонька» презентувала колегам сучасні способи психолого-педагогічної підтримки сімей в дошкільному навчальному закладі; надала практичну допомогу вихователям-методистам та вихователям на початкових етапах організації їх взаємодії педагогів з з батьками. На засіданні учасники майстер-класу ознайомилися із теоретичними аспектами взаємодії дошкільного навчального закладу з родинами вихованців; опрацювали практичні способи налагодження взаємодії вихователя з батьками, визначили напрями ефективної взаємодії дошкільного навчального закладу з батьками дітей дошкільного віку.

Сидорук Наталя Євгенівна, практичний психолог ДНЗ надала кваліфіковану допомогу колегам з питання «Конфліктні ситуації. Як їх подолати?»

Романюк Людмила Леонідівна, вихователь-методист, керівник міського майстер-класу сприяла створенню учасниками майстер–класу авторської казки-роздуму про життя дружного педагогічного дошкільного навчального закладу, його приязні взаємини та плідну співпрацю з батьками вихованців.

із пріорит ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: amawa | Дата: 24.02.2017 | Коментарі (0)

22 лютого  пройшло засідання   «Школи професійного зростання» для практичних психологів  навчальних закладів міста. Тема засідання «Метафоричні асоціативні картки як сучасний метод психологічної роботи». Діапазон використання МАК, дійсно, широкий. Вони прекрасно себе зарекомендували для роботи в сфері психотерапії, в індивідуальному та сімейному консультуванні, у коучингу, для вирішення дитячо-батьківських і подружніх проблем, при роботі з психосоматичними розладами і залежностями і для вирішення конфліктів.

       

Переглядів: 459 | Додав: amawa | Дата: 23.02.2017 | Коментарі (0)

17 лютого 2017 року на базі ДНЗ № 5 «Чебурашка» відбувся майстер–клас для вчителів–логопедів та вихователів-методистів міста на тему «Імаготерапія - як засіб розвитку емоційно–образного та виразного зв’язного мовлення дошкільників з порушенням мовлення». Під час майстер–класу вчитель– логопед Мервицька Лариса Миколаївна розкрила методи імаготерапії в корекційній роботі з дошкільниками, що мають порушення мовлення засобами театралізованих ігор; ознайомила з етапами та системою роботи над проблемою імаготерапії; презентувала досвід роботи з даного питання. Вчителі –логопеди та вихователі–методисти переглянули драматизацію казки «Пригоди звіряток–друзяток».

По завершенню майсте–класу Черниш Оксана Миколаївна, методист методичного кабінету управління освіти, підвела підсумок та запропонувала вчителям–логопедам заповнити анкети, в яких вказати пропозиції та побажання щодо подальшої роботи вчителя–логопеда.

... Читати далі »

Переглядів: 694 | Додав: amawa | Дата: 19.02.2017 | Коментарі (0)

Завершився ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт для учнів-членів Хмельницького територіального відділення МАН, який проходив 11-12 лютого традиційно на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Старокостянтинівське міське наукове товариство учнів «Еврика» у 42 секціях 12 відділень конкурсу представляли 43 учні, з яких 26 стали призерами.

Призові місця дісталися 16 ліцеЇстам, 7 учням НВК та 3 учням ЗОШ І-ІІІ ст. №1..

Вітаємо переможців та їх наставників :

І місце:

Сомова Дмитра, учня 11 класу ліцею ім..М.С.Рудяка, керівник Андрієнко Н.О. учителі базової дисципліни Франчук Т.І., Сеніва Л.В.

Медцовську Катерину, ученицю 9 класу ліцею ім..М.С.Рудяка, керівник Чаплінська Р.Г. учитель базової дисципліни Сеніва Л.В.,

Гуменчука Артура, учня 11 класу НВК ім..СМ.Бондарчука, керівник Шевчук О.В., учитель базової дисципліни Кравець Г.Л..

ІІ місце:

Чаус Валентину, ученицю 11 класу НВК ім..СМ.Бондарчука, керівник Проказюк Л.І.., вчитель базової дисципліни Крисько О.І.

Римар Ірину, ученицю 9 класу ліцею ім.. М.С.Рудяка, керівник та учитель базової дисципліни Онсович А.Л.,

Фабрикіну Вікторію, ученицю 10 класу НВК ім..СМ.Бондарчука, керівник та вчитель базової дисципліни Фабрикіна І.В.,

Клімчук Марію ученицю 11 класу НВК ім..СМ.Бондарчука, керівник та вчитель базової дисципліни Суходольська І.Ю,

Рябч ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: amawa | Дата: 17.02.2017 | Коментарі (0)

    7 лютого 2017 року на базі Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 відбувся семінар- практикум учителів фізики на тему «Формування життєво важливих компетенцій учнів шляхом використання практично орієнтованих завдань на уроках фізики».

    Розпочався семінар-практикум з екскурсії до шкільного музею Ново-Місто, яка не залишила нікого байдужим. Учні знають і шанують історію свого мікрорайону , не викреслюючи з її сторінок нічого.

    Учасники семінару-практикуму відвідали урок фізики у 7 класі на тему : «Тиск твердих тіл на поверхню. Сила тиску» , на якому вчитель фізики Куклюк С.М. продемонструвала практичне спрямування вивчення даної теми з опорою на життєвий досвід учнів та шляхом експериментальних досліджень у групах. Разом з учителем учні  встановили від чого залежить  тиск твердих тіл на поверхню,  розв’язали ряд практичних задач.

     На завешення Світлана Миколаївна провела майстер клас за темою семінару.

 

              &n ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: amawa | Дата: 15.02.2017 | Коментарі (0)

14 лютого 2017 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 відбулося засідання школи вищої педагогічної майстерності "Сучасний урок. Яким йому бути?". Вчителі початкових класів побували на інтегрованому уроці в 3-Б класі ( вчитель Колісник С.С.), переглянули літературно-музичну композицію "Люблю тебе - моя Вкраїно!" (вчитель Безсмертна Н.І.) та взяли участь в проведенні "Брейн-рингу" - нестандартної форми роботи  засідання методичного об'єднання  вчителів даного навчального закладу.

 

 

 

        

       

  ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: amawa | Дата: 15.02.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 7 8 »
Вхід на сайт

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024