Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Середа, 24.04.2024, 08:36
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

2016 рік - рік англійської мови в Україні

     3 грудня 2015 року на базі НВК  «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, гімназія» ім.. Героя України С.М.Бондарчука відбулося чергове заняття семінару-практикуму вчителів англійської мови, які працюють у початкових класах на тему: «Особливості навчання граматики учнів початкових класів».

     Керівник семінару – практикуму Дидик Ірина Іванівна поділилась досвідом навчання граматики учнів початкових класів. Учителі відвідали відкритий урок у 4 класі, на якому  Ірина Іванівна продемонструвала методи і прийоми навчання учнів граматики.

     Завершилось заняття практикумом з граматики та мовленнєвою практикою.

Обговорено також  питання підготовки до конкурсу «Вчитель року - 2016»

 

 

&n ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: amawa | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

 

Переглядів: 430 | Додав: amawa | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)

Фестиваль сучасного танцю

03 грудня 2015 року  у Старокостянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 відбувся міський фестиваль сучасного танцю «Ритми часу».

 У міському фестивалі взяли участь 7 танцювальних колективів із  6 загальноосвітніх навчальних закладів міста та міського центру дитячої та юнацької творчості.

Переможцями  визнані:

у віковій категорії 6-11 років:

- зразковий художній танцювальний гурт «Арабеск» Старокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 (кер. Буєва О.В.).

у віковій категорії 12-17 років:

- хореографічний гурток «Самоцвіти» Старокостянтинівського міського Центру дитячої та юнацької творчості (кер. Сукач О.О.).

Бажаємо успіхів переможцям на обласному фестивалі сучасного танцю, який пройде 10 грудня у місті Хмельницькому.

Переглядів: 397 | Додав: amawa | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)

Змагання зі стрільби з плевматичної гвинтівки 

1 грудня в Старокостянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №3 відбулися змагання зі стрільби з плевматичної гвинтівки присвячені 24-і річниці Збройних сил України.

В змаганнях взли  участь 8 команд загальноосвітніх навчальних закладів.  

Переможцем змагань стала команда  Старокостянтинівського ліцею   ім. М.С. Рудяка;

ІІ місце -  команда Старокостянтинівської загальноосвітньої школи I –III ступенів №7; ,

ІІІ місце - команда Старокостя ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: amawa | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)

Формування мовленнєвої компетенції в дітей дошкільного віку -пріоритетне завдання  дошкільної освіти

       Основною ознакою нашої держави та нації є рідна українська мова. Рівень розвитку рідної мови відображає рівень нашого духовного розвитку нації,її культури. Становлення мовленнєвої особистості дитини дошкільного віку це є оволодіння мовою як засобом спілкування, здатність користуватися мовою як засобом мовленнєвої взаємодії у товаристві людей, вміння знаходити своє місце серед них, розуміти їх і,головне, бути зрозумілою. Тому, дошкільний навчальний заклад №2 «Зайчик» працює над становленням та розвитком мовленнєвої особистості, планує та організовує спеціальну діяльність щодо розвитку всіх психічних процесів, знань, вмінь та навичок, які в комплексі формуватимуть мовленнєву компетентність майбутнього школяра.

   30 листопада в закладі  з метою поглиблення знань  та удосконалення  педагогічної майстерності наших педагогів щодо здійснення мовленнєвого розвитку дітей загалом та у контексті Базового компонента дошкільної освіти, формування комунікативної компетентності з використанням сучасних інтерактивних форм та методів навчання  ві ... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: amawa | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

Семінар-практикум  вихователів старших груп ДНЗ міста на тему:

«Методика проведення занять з розвитку мовлення та культури мовленнєвого спілкування»

 

        27 листопада 2015 року в дошкільному навчальному закладі №4 «Вишенька» відбувся семінар-практикум  вихователів старших груп ДНЗ міста на тему : «Методика проведення занять з розвитку мовлення та культури мовленнєвого спілкування».

   В цікавій формі брейн-рингу проведено теоретичну частину  та  вихователем Дегалюк Галиною Іванівною здійснено показ заняття з розвитку мовлення в старшій групі. Досвідчений педагог поділилася досвідом роботи з методики проведення заняття з розвитку мовлення. Діти показали свої знання, вміння відповідати, добирати прикметники та дієслова до іменників, вміння діалогічного та монологічного  мовлення,

   ... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: amawa | Дата: 01.12.2015 | Коментарі (0)

Мовленнєвий розвиток дошкільників один з найважливіших завдань ДНЗ.

Останнім часом спостерігається  збільшення кількості дітей зі складними порушеннями мовлення. Це, безумовно, ускладнює комунікації малюка в соціумі та згодом може позначитися  на соціальній адаптації і успішному формуванні особистісної готовності дитини до школи.

            Фахівці і батьки повинні докласти чимало зусиль, щоб мовлення дитини розвивалося правильно та своєчасно. У спеціалізованих групах дошкільного навчального закладу №5 «Чебурашка», приділяється особлива увага співпраці в роботі вчителя-логопеда та педагогів. Проводити коригувальну роботу з формування правильного мовлення дитини потрібно протягом всього виховного процесу. Її зміст включає: ігрові прийоми, спрямовані на розвиток артикуляційного апарату та дрібної моторики пальців рук, фонематичного слуху, словникового запасу, зв’язного мовлення, вдосконалення граматичної будови мовлення, містить рекомендації з автоматизації звуків у дітей. Результат усієї цієї роботи допомагає випускникам дошкільної установи легше адаптуватися до умов школи, дає можливість дитині адекватно оцінювати св ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: amawa | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

Турнір юних інформатиків

 З 2 по 6 листопада 2015 року у м. Кіровограді проходив фінальний етап Всеукраїнського турніру юних інформатиків.

Турнір юних інформатиків – це змагання команд із різних областей України. Учасники команди – учні з навчальних закладів певної області України.

Мета турніру – підготувати учнів до розв’язування задач підвищеної складності з інформатики, до створення і впровадження програмних продуктів, до науково-дослідницької роботи, до захисту власних проектів у наукових дискусіях.

Турнір юних інформатиків проходить на основі внесків за кожного учасника та керівника команди, що унеможливлює участь багатьох команд у даному заході.

Турнір юних інформатиків проходить у три етапи:

турнірні бої (захист домашнього завдання);
розробка задачі-проекту протягом 5 годин, захист створеного проекту;
розв'язування алгоритмічних задач.

Команда Хмельницької області "One & unique" складалася з учнів Старокостянтинівського НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України С. М. Бондарчука, які склали основу команди, учнів Хмельницького колегіуму і Хмельницького ліцею № 17. ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: amawa | Дата: 15.11.2015 | Коментарі (0)

9 листопада – День української писемності та мови,
День пам'яті преподобного Нестора Літописця

   Свято української писемності та мови було встановлене Указом Президента України  1997 року і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писем ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: amawa | Дата: 10.11.2015 | Коментарі (0)

Перші кроки у науку

    18 жовтня 2015 року світлі затишні аудиторії Старокостянтинівського ліцею ім. М.С.Рудяка заповнили представники юної інтелектуальної еліти, та їх наукові керівники з  м. Старокостянтинова, Старокостянтинівського, Красилівського, Старосинявського та Теофіпольського районів, де було проведено заняття мобільного консультаційного пункту Центрального округу Хмельницького територіального відділення МАН України. У його роботі  взяли участь102 учні-члени Хмельницького територіального відділення МАН України та 70 наукових керівників.

    У 10 наукових секціях науковці вищих навчальних закладів міста Хмельницького разом із учнями-членами МАН та керівниками їх науково-дослідницьких робіт обговорили проблеми вибору теми, визначення актуальності та висвітлення новизни науковог ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: amawa | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

Всеукраїнські учнівські олімпіади 
 з базових предметів

Згідно із наказом управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівсбкої міської ради  №167 від 06 жовтня 2015 року визначено строки проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметiв:

  • І етап (шкільні олімпіади) – жовтень 2015 р.;

  • ІІ етап (міські олімпіади) – листопад-грудень 2015 р:

    ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Додав: amawa | Дата: 19.10.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8
Вхід на сайт

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024