Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Четвер, 28.03.2024, 14:21
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 3 » Формування мовленнєвої компетенції в дітей дошкільного віку -пріоритетне завдання дошкільної освіти
14:59
Формування мовленнєвої компетенції в дітей дошкільного віку -пріоритетне завдання дошкільної освіти

Формування мовленнєвої компетенції в дітей дошкільного віку -пріоритетне завдання  дошкільної освіти

       Основною ознакою нашої держави та нації є рідна українська мова. Рівень розвитку рідної мови відображає рівень нашого духовного розвитку нації,її культури. Становлення мовленнєвої особистості дитини дошкільного віку це є оволодіння мовою як засобом спілкування, здатність користуватися мовою як засобом мовленнєвої взаємодії у товаристві людей, вміння знаходити своє місце серед них, розуміти їх і,головне, бути зрозумілою. Тому, дошкільний навчальний заклад №2 «Зайчик» працює над становленням та розвитком мовленнєвої особистості, планує та організовує спеціальну діяльність щодо розвитку всіх психічних процесів, знань, вмінь та навичок, які в комплексі формуватимуть мовленнєву компетентність майбутнього школяра.

   30 листопада в закладі  з метою поглиблення знань  та удосконалення  педагогічної майстерності наших педагогів щодо здійснення мовленнєвого розвитку дітей загалом та у контексті Базового компонента дошкільної освіти, формування комунікативної компетентності з використанням сучасних інтерактивних форм та методів навчання  відбулося  міське  методичне об’єднання вихователів-методистів. Гості нашого закладу мали змогу переглянути одну із інтерактивних методичних форм роботи з педагогами як тренінг на тему «Розвиток мовленнєвої компетенції дитини дошкільного віку відповідно до Базового компонента дошкільної освіти».     

       Девізом нашої роботи були слова Максима Горького: «Знати необхідно не тому,щоб знати, але для того,щоб навчитися робити». Захід пройшов у позитивній  та невимушеній атмосфері, між учасниками був встановлений контакт співпраці, згуртованості, простежувалася конструктивна робота. Вихователі активно, з задоволенням виконували вправи, демонстрували свій рівень поінформованості з проблеми мовленнєвої компетентності дошкільників, рівень прояву допитливості, гнучкості мови, оригінальності мислення,висловлювання, творчої уяви та фантазії. Робота ми,вважаємо, була плідна, ефективна та цікава. Сподіваємося,що наші гості отримали багато яскравих емоцій та вражень.

Переглядів: 545 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024