Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 10:16
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 28 » Формування основ національної свідомості у дітей дошкільного віку
08:06
Формування основ національної свідомості у дітей дошкільного віку

«Дитячий садок – це перша найгідніша

школа для дитини, національна школа, в

якій пробуджується її національна і

громадянська свідомість»

                                                                                                   С. Русова

 

Дошкільне виховання є першою ланкою в системі безперервної освіти, в становленні та розвитку особистості. Для того, щоб діти стали творцями своєї долі, необхідно, аби вони міцно засвоїли духовність, культуру рідного народу, глибоко перейнялися його національним духом, способом мислення і буття.

Питання національного виховання завжди було пріоритетним для педагогічного колективу нашого дошкільного навчального закладу.

Виховання любові до своєї Вітчизни, завдання надзвичайно складне, особливо коли мова йде про дітей дошкільного віку. І саме тому, з метою розширення та підвищення рівня поінформованості вихователів дошкільних навчальних закладів щодо питань національного виховання дошкільників в умовах сьогодення, розкриття шляхів реалізації завдань національного виховання як складової патріотичного виховання через призму Базового компоненту дошкільної освіти; ознайомлення  з  системою роботи з питання; поширення досвіду планування роботи для дітей всіх вікових категорій;  презентації творчої майстерні з виготовлення першого експонату міні–музею «мішечка добробуту», 24 березня 2016  року на базі Старокостянтинівського дошкільного навчального закладу № 6 «Зіронька» відбувся міський «майстер-клас» за темою:  «Формування основ національної свідомості у дітей дошкільного віку».

На методичному заході обговорювались питання національного виховання дошкільників, проблеми та шляхи їх вирішення у дошкільних закладах міста у виступі методиста ММК Черниш О.М. та керівника «майстер -класів» вихователів ДНЗ міста Романюк Л.Л.

 Педагоги поділилися досвідом роботи щодо організації національного виховання у своєму дошкільному навчальному закладі.

 Педагог – майстер Бурдіна С.М. використала цікаві методи роботи: «відкритий мікрофон», «мозковий штурм», мультимедійну презентацію, презентацію створених проектів учасниками зібрання  за темою національного виховання у контексті духовного потенціалу старших дошкільників. Вихователем–методистом Богатир Л.В. надано рекомендації та пам’ятки щодо організації національних куточків у групах ДНЗ.  

Учасники заходу мали змогу переглянути  відео- та фотоматеріали фрагментів розваг; організації національних куточків, міні-музеїв; експонати національних куточків, виготовлених  руками   вихователів ДНЗ № 6, а також самостійно виготовити експонат «мішечки добробуту».          

Учасники семінару зробили висновок, що в основі вирішення проблеми національного виховання одним із ключових питань є відродження національної культури, фундаментом якої є усталені народні традиції та звичаї, що вироблені народом впродовж усього історико-культурного розвитку. 

                                                                  

Поліщук С.В., завідувач ,

Богатир Л.В., вихователь- методист

 

Переглядів: 592 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024