Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
П`ятниця, 19.04.2024, 02:12
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 12 » "Моє рідне місто"
13:14
"Моє рідне місто"

"У пісні солов’я, у предковічному лісі, волошковому полі та на гірській вершині — всюди впізнаємо рідну землю, відчуваємо її теплі обійми та вдихаємо неземний аромат квітучої вишні". Під таким гаслом  7 грудня 2016 року у нашому садочку пройшов семінар-практикум вихователів груп середнього віку дошкільних навчальних закладів з питання "Національно-патріотичне виховання дітей дошкільного віку".

     Вихователь Голенко Інна Василівна провела інтегроване заняття "Моє рідне місто", яке мало програмовий зміст: розвивати світогляд дитини-українця, пам'ять, кмітливість, зв'язне мовлення, розширити знання дітей про Україну, та історію рідного міста Старокостянтинова, виховувати патріотичні почуття гордості за Батьківщину, повагу до людей, шанобливе ставлення до традицій і звичаїв українського народу.

      Вихователь Білоус Лариса Володимирівна прочитала доповідь "Набуття життєвої компетентності дошкільників через здійснення краєзнавчо-туристичної діяльності в дошкільному навчальному закладі", у якій зазначила про те, що з раннього віку дитина повинна пізнати і полюбити своє рідне природне та історичне довкілля, аби потім на цій основі розширювати свій світогляд. Краєзнавча діяльність - це інтегрований спосіб навчання та розвитку дітей. Основна спрямованість роботи - в організації та проведенні подорожей по рідному місту: прогулянок, походів, пішохідних переходів, цільових прогулянок, екскурсій. Кожна з таких подорожей має виховну мету.

Вихователь Дегалюк Галина Іванівна розкрила тему: "Виховання патріота починається із виховання любові до малої Батьківщини".

      Залучення дітей до історії, культури, природи рідного міста дає можливість самим дітям вибрати вид тієї діяльності, в якій вони хотіли б відобразити свої почуття, уявлення про побачене та почуте (творча гра, придумування оповідань, виготовлення поробок, придумування загадок, аплікація, малювання, проведення екскурсій, участь у благоустрої території, охороні природи).

       Практичний психолог Доманська Ольга Леонідівна провела гру-вікторину "Я і Батьківщина", участю у якій гості нашого семінару мали можливість продемонструвати  та поглибити свої знання про Батьтківщину. Метою гри-вікторини було: формування вміння вихователів доносити народну мудрість до дітей в доступній і цікавій формі.

        Узагальнення роботи семінару було здійснено методистом методичного кабінету Черниш Оксаною Миколаївною.

 

Переглядів: 507 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024