Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Вівторок, 23.04.2024, 09:45
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 30 » Мовленнєвий розвиток дошкільників один з найважливіших завдань ДНЗ.
14:30
Мовленнєвий розвиток дошкільників один з найважливіших завдань ДНЗ.

Мовленнєвий розвиток дошкільників один з найважливіших завдань ДНЗ.

Останнім часом спостерігається  збільшення кількості дітей зі складними порушеннями мовлення. Це, безумовно, ускладнює комунікації малюка в соціумі та згодом може позначитися  на соціальній адаптації і успішному формуванні особистісної готовності дитини до школи.

            Фахівці і батьки повинні докласти чимало зусиль, щоб мовлення дитини розвивалося правильно та своєчасно. У спеціалізованих групах дошкільного навчального закладу №5 «Чебурашка», приділяється особлива увага співпраці в роботі вчителя-логопеда та педагогів. Проводити коригувальну роботу з формування правильного мовлення дитини потрібно протягом всього виховного процесу. Її зміст включає: ігрові прийоми, спрямовані на розвиток артикуляційного апарату та дрібної моторики пальців рук, фонематичного слуху, словникового запасу, зв’язного мовлення, вдосконалення граматичної будови мовлення, містить рекомендації з автоматизації звуків у дітей. Результат усієї цієї роботи допомагає випускникам дошкільної установи легше адаптуватися до умов школи, дає можливість дитині адекватно оцінювати свою діяльність, сприяє найбільш успішному навчанню в школі.

             Свою педагогічну майстерність удосконалювали вчителі-логопеди дошкільних навчальних закладів нашого міста під час семінару-практикуму для вчителів-логопедів «Співпраця у роботі спеціалістів у ДНЗ при корекції мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку з використанням різноманітних методів та прийомів» на базі дошкільного навчального закладу № 5 «Чебурашка». Своїм досвідом логопедичної роботи ділилася вчитель-логопед вищої категорії Кондратюк Тетяна Дмитрівна, показавши під групове заняття з дітьми із загальним недорозвитком мовлення. Також педагоги удосконалювали практичні, професійні уміння навички у формі ділової гри.

Переглядів: 466 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024