Управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради
Четвер, 28.03.2024, 14:56
Меню сайту

Наше опитування
Яким, на вашу думку, має бути вчитель?
Всього відповідей: 73

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 21 » «Музейна педагогіка – джерело розвитку та виховання дошкільника»
09:52
«Музейна педагогіка – джерело розвитку та виховання дошкільника»
«Музейна педагогіка – джерело розвитку та виховання дошкільника»
 

          Під таким гаслом 17 грудня відбувся  майстер –клас вихователів вищої категорії  на базі ДНЗ № 8 «Калинонька».

          Реалізаціючи оновлений Базовий компонент дошкільної освіти, оптимізуючи підходи до освітньо-виховної роботи з дошкільниками, зокрема, впроваджуючи компетентісний підхід до розвитку дитячої особистості, формування базису особистісної культури дитини, через відкриття їй світу в його цілісності та різноманітності,  педагоги дошкільних навчальних закладів міста поставили собі за мету вивчити  технологію музейної педагогіки, та адаптувати її до умов дошкільного закладу.

          На засідання майстер класу були запрошені Черниш Оксана Миколаївна, методист управління освіти, вихователі – методисти ДНЗ міста та вихователі вищої категорії.

Нижник Лариса Василівна, завідувач ДНЗ №8 привітала гостей та зазначила, що саме творчий пошук педагогів  привів до створення міні-музеїв у ДНЗ.  Адже педагоги часто замислювалися над тим, як ознайомити дошкільників з абеткою загальнолюдської культури, як розкрити їх особистісний духовний потенціал, як домогтися, щоб дошкільники зростали добрими, чуйними та щирими

        В ході презентації Романюк Людмила Леонідівна, вихователь – методист ДНЗ № 8 ознайомила педагогів  із системою роботи з питання музейної педагогіки,   шляхами розв’язання завдань по створенню міні – музею одного предмета, спрямувавши подальшу діяльність педагогів на вдосконалення роботи з організації самостійної пізнавальної діяльності дошкільників у міні – музеї, презентувавши для подальшої роботи ті педагогічні методи та прийоми,  які дали б найкращі результати,.
         Щерблюк Раїса Сергіївна, вихователь ДНЗ №8 презентувала творчу майстерню з виготовлення першого експонату міні – музею «Новорічна іграшка».

       Учасники майстер – класу активно  розробили  проект музею одного предмета, жваво обмінялися досвідом роботи, думками та ідеями.
       Створивши  гуманістичне виховне середо­вища в дошкільних навчальних закладах нашого міста , в якому дитина  стане активним учасником вза­ємодії у різних видах діяльності, взаєминах з педагогами і однолітками – головна мета нашої багатоплідної роботи.        

 

Керівник майстер –класу

Романюк Людмила Леонідівна, 

 вихователь – методист ДНЗ № 8 «Калинонька»

Переглядів: 451 | Додав: amawa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Для слабозорих
ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Пошук

Архів записів

Друзі сайту
Сайт Міністерства освіти інауки України Сайт методичного каб Best uCoz Websites

Управління освіти м. Старокостянтинів © 2024